morsanstips.blogg.se

Släp eller inte...
Helgens diskussion hemma handlar just nu om huruvida familjen kaos ska ha släp eller ej med sig ner till västkusten.
 
Varje sommar åker vi ner till västkusten och hälsar på min mamma och pappa som har sommarhus där. Hela familjen glädjer sig till att vara där nere men alla tycker det är skitjobbigt med resan ner...vilket är fullt förståeligt. Den tar ca 16 tim och ser ut ungefär såhär:
Planen är att åka på natten...för då kommer barnen att sova under största delen av resan...NOT!
Vi packar bilen på kvällen så att allt ska vara vara färdigt och vi bara ska behöva bära ut det sista vi ska ha inne i bilen...vi har alla duschat och kläderna ligger framme till barnen så att det ska gå fort och effektivt att komma iväg när vi först väckt dem.....NOT! Det ska kivas, diskuteras, kläderna vi lagt fram är borta, tonåringen måste duscha igen...ingen vil ha "frukost" mitt i natten men i det vi satt oss i bilen och rullar ut är barnen hungriga!!! Får heller inte glömma hundarna som ska rastas ordentligt innan en så lång färd. Vi har tre hundar av storlek större. Två av dem kan äta innan bilfärd medan den tredje måste åka med tom mage då hon är bilsjuk och ALLTID måste kräkas minst 1 gång under resan. Okej...så vi är iväg..
När vi kört ca 5 mil kommer första frågan..." När är vi framme" ??...
Vi svarar " försök att sova lite...det är långt kvar"...
De följande 13 timmarna följs av småbråk i baksätet, en och annan diskussion i framsätet, kisspauser för oss...kisspauser för hundarna...matpauser...sträcka-på ben-pauser.....och när vi hunnit ner till de värmländska skogarna bukar det bli tyst i baksätet...då har dem somnat!
Vi brukar vara ganska ensamma på vägarna den här tiden så då susar bilen fram....det är vi, naturen och djuren...vi ser solen gå upp och känner att målet börjar närma sig.
När vi till slut svänger in på vägen till sommarhuset känns det sååå värt det!! Nu har vi en hel vecka framför oss med fiske, god mat, trevligt sällskap, båtkörning...en hel del fästingar men en massa gott skratt!!!
 
Frågan återstår dock fortfarande: Ska vi ha med oss släp eller inte? Diskussionen fortsätter....
 
Dagens tips: Många av de goda minnena är de upplevelserna där man upplevt att det varit småkaos i stunden!