morsanstips.blogg.se

Häng med in i det lilla bageriet i Kåge..
Idag får ni följa med in i det lilla bageriet i Kåge. Det knådas, kavlas, naggas, gräddas och paketeras för fullt...allt görs med känsla, kärlek och massa skratt. Ja det finns ju förstås både erfarenhet och utbildning hos mina kollegor..jag har mycket att lära men det är ju det som är så utvecklande, att få lära sig nya saker och ha roligt på vägen 😊.
 
Dagens smarta: Det baka betyder för själen, påminner om det god mat känns för magen - lycka! 😊
 
Godnatt! 
Vågar jag....?
Har nu ett tag funderat starkt på att boka en träningsresa, men jag har liksom inte riktigt känt mig redo. Nu tycker jag att jag är igång på riktigt med träningen men jag vet inte om jag vågar tro att jag är så redo att jag kan boka in mig på en träningsresa...hm...å andra sidan...hur jäkla redo ska man vara egentligen? Räcker det inte att viljan finns? Eller? Ja ni märker ju hur jag tvekar samtidigt som det känns som att det skulle vara så fantastiskt roligt. Men vilken träningsresa ska man välja? Det är ju så många arrangörer som ordnar sådana resor så det finns ju endel att välja mellan. Friskvårdskompaniet, där jag tränar, ordnar också resor - det kanske kunde vara nåt...tål att tänkas på.
 
Allt fungerar nu som det ska på det lilla bageriet i Kåge och vi bakar på som bara den för att kunna fylla upp i butikerna efter julen. Det är mjukkaka, kågekakan, ljusugnsbröd och korntunnbröd som bakas. Sen gör vi lite tunnbrödchips också, riktigt goda att skämma bort sig själv med...eller någon annan för den delen.
 
Förresten såg jag att min favvoförfattare, Jenny Colgan, har lite nya böcker som jag absolut tänker köpa. Ska kolla upp nu direkt varifrån jag kan beställa de 😊.
 
Annars blev det lår & rumpa samt corepass igår, känns idag i benen. Hade tänkt köra lite dansmix ikväll men jag kände att det var skönt att bara vara hemma med familjen. Har däremot anmält mig på en danskväll som Friskvårdskompaniet har 19 jan. Det blir att köra 5 olika danspass efter varandra - ska bli skitkul 👍😊. 
 
Dagens tips: Att dansa är som att skratta med själen - så dansa mer! 😊
 
Trevlig kväll 😊
Mjukkaka och bakugn...
Ny dag på jobbet...härligt att se kollegorna igen. Dagen började med bakning av halvtjockkaka/mjukkaka och sen den berömda kågekakan..sen då? Jo ljusugnsbröd skulle bakas...då gick ugnen sönder! Butiker som ska fyllas på med bröd och där står vi och kliar oss i huvve. 
Inte mycket att göra än att vänta på att ugnen blir fixad, vi städar lite. Tänk vad man blir handfallen när en sådan viktig funktion plötsligt går sönder och produktionen måste stanna av. Humöret var som tur på topp, alltid på topp i det lilla bageriet i Kåge 😊.
Gjorde ett snabbt besök på friskvårdskompaniet mellan jobb och middagshandling. Blev några km på löpbandet sen fick det vara nog. 
Blir nog en rätt så tidig kväll..hoppas på att bakugnen är fixad till i morgon så det blir morgonbakning på bageriet 😊. I morgon är det även dags för ett nytt core och lår & rumpapass på eftermiddagen 💪👍.
 
Ha en trevlig kväll 😊