morsanstips.blogg.se

Vad vill jag, vem är jag?
Trodde aldrig att jag vid 42 års ålder skulle fundera över vem sjutton jag är och vad jag vill med mitt liv. Här står jag dock nu och känner mig vilsen. Funderar dagligen på mina val och beslut genom åren, valde jag rätt? Tog jag de rätta besluten? Hur kommer jag välja framöver? Skulle önska jag inte var en sådan funderare för det håller mig vaken om nätterna och trött på dagarna. Det finns så mycket jag vill göra, så mycket jag vill hinna med. Det låter som att jag inte kommer att finnas i morgon men jag vill verkligen bli duktigare på att leva i nuet. 
Min vackra, duktiga och fantastiska dotter har flyttat hemifrån. Hon har funnit sin kärlek och är även bonusmamma. Jag brukar titta på henne när hon är med sin bonusdotter och jag känner hur mitt hjärta håller på att spricka av stolthet. Hon tar sig an denna roll med så mycket kärlek, förnuft och ärlighet. Hon som egentligen inte har varit så förtjust i barn har knutit an till lillhjärtat och skapat ett varmt, omtänksamt och kärleksfullt band mellan dem. Min fina dotter ❤.
Allt är som det ska, man ska klippa navelsträngen. De ska ut på sina egna äventyr och leva och skapa sina egna liv. Allt är precis som det ska.
Ändå känner jag en stor tomhet. Mitt barn. Hon som jag lagt ner all min tid på, som jag älskar så villkorslöst. Det är dags att skapa en framtid där vi inte längre lever under samma tak, där det är en tallrik mindre vid middagen, där jag inte hjälper henne med läxorna eller stoppar om henne på kvällen. 
En framtid där vi träffas för en lunch, där vi går på stan och fikar, där vi bjuder över varandra på middag, där vi skickar snaps eller ringer och berättar hur dagen varit. Där hon ringer och ber om tips och råd, där jag ibland är barnvakt åt lillhjärtat, där vi träffas och går på gymmet och där vi är mer än mor och dotter...där vi även är nära nära vänner. En så värdefull vänskap och relation som jag ska vårda så länge jag lever. Så allt är precis som det ska vara, jag måste bara lära mig att leva såhär och se vilka möjligheter jag har.
Så, vad vill jag göra då?
Jag gillar mitt jobb och mina kollegor, men vill jag utvecklas mer kanske..
Jag gillar staden jag bor i men vill jag prova att bo någon annanstans, kanske utomlands....
Jag gillar att studera, vill jag kanske plugga något intressant tex. organisation och ledarskap, eller kanske juridik....
Jag älskar att resa, vill jag prova nya resmål...fiska på Nya Zeeland, vandra i Alperna, cykla i Italien...
Vill jag ta mig upp på Kebnekaise...
Vill jag arbeta på ett café på Kreta..
Vill jag åka som volontär till Albanien...
Vill jag åka på valsafari och se späckhuggare i Norge....
JAAAA....jag vill göra allt det där och massor med andra saker. Var ska man börja? 
Jag får väl fortsätta fundera inatt, kanske kommer jag en dag fram till var jag ska börja...
Det är jag själv som skapar min framtid och mina möjligheter, ingen annan! 

KVÄLLENS TIPS: 
När dina tankar och funderingar blir till handling, det är då du blir slagkraftig och finner din väg!